5 γραμματοσειρές που δημιουργήθηκαν από διάσημους σχεδιαστές και γιατί λειτουργούν

Συγγραφέας: Peter Berry
Ημερομηνία Δημιουργίας: 18 Ιούλιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 13 Ενδέχεται 2024
Anonim
How to Make a Coloring Book with FREE Art - KDP Self Publishing
Βίντεο: How to Make a Coloring Book with FREE Art - KDP Self Publishing

Περιεχόμενο

Παρόλο που μας αρέσει να σας προσφέρουμε νέες και συναρπαστικές γραμματοσειρές και δωρεάν γραμματοσειρές, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τα κλασικά. Εξάλλου, υπάρχει ένας λόγος που ορισμένες γραμματοσειρές γίνονται εικονικές και παραμένουν σε δημοφιλή χρήση για δεκαετίες.

Έτσι, σε αυτήν την ανάρτηση, συγκεντρώνουμε πέντε κλασικές γραμματοσειρές που σχεδιάστηκαν από πέντε διάσημους γραφίστες και εξηγούν τη σκέψη πίσω τους και γιατί λειτουργούν τόσο καλά.

01. Γενεύη της Susan Kare

Γεννημένη το 1954, η Susan Kare είναι καλλιτέχνης και γραφίστας που δημιούργησε πολλά από τα στοιχεία διεπαφής για το Apple Macintosh τη δεκαετία του 1980, συμπεριλαμβανομένου του Happy Mac και του συμβόλου της βόμβας. Στην πορεία, δημιούργησε μερικές από τις πιο εμβληματικές γραμματοσειρές της Apple, όπως το Σικάγο, το Μονακό και τη Γενεύη.


Ένα ρεαλιστικό sans-serif, η Γενεύη είναι ουσιαστικά μια επανασχεδιασμένη έκδοση της Helvetica, εξ ου και το όνομα (Helvetica είναι λατινικά για την Ελβετία, ενώ η Γενεύη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας). Και ήταν εξαιρετικά δημοφιλές, πιο πρόσφατα ξεπέρασε το ενδιαφέρον όταν το Facebook άλλαξε στη Γενεύη από τη Helvetica το 2016.

Ασυνήθιστα για τους νεο-grotesques, η τρέχουσα έκδοση της Γενεύης περιλαμβάνει ένα βασικό σύνολο συνδέσμων και το αρχαϊκό long s και R rotunda (και οι δύο απόγονοι των παραδόσεων στη μεσαιωνική γραφή) ως προαιρετικά εναλλακτικά.

Οι Charles Bigelow και Kris Holmes, οι οποίοι δούλευαν επίσης στη γραμματοσειρά, εξηγούν στο Notes on Apple 4 Fonts πώς η Γενεύη προσφέρει μια ξεχωριστή εναλλακτική λύση από τη Helvetica. "Οι ημικλεισμένοι μετρητές γραμμάτων όπως" a "," c "," e "και" s "είναι πιο ανοιχτοί", γράφουν. «Τα τερματικά δεν περικλείουν τους εσωτερικούς χώρους όσο και σε άλλους Grotesques.

"Ακόμα κι αν οι ακροδέκτες τελειώνουν με οριζόντια αποκοπή, υπάρχει περισσότερος χώρος αναπνοής για τον εσωτερικό λευκό χώρο. Αυτό κρατά τους μετρητές ανοιχτούς και τους ακροδέκτες από την οπτική ένωση σε μικρά μεγέθη, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη διαφοροποίηση των γραμμάτων."


02. Exocet του Jonathan Barnbrook

Γεννήθηκε το 1966, Τζόναθαν Μπάρμπροκ είναι Βρετανός γραφίστας και δημιουργός ταινιών που είναι γνωστός για το σχεδιασμό Εξώφυλλα άλμπουμ του David Bowie του 21ου αιώνα, καθώς και τη συνεργασία με τον Damien Hirst. Επί του παρόντος, διαχειρίζεται το δικό του στούντιο Barnbrook Design, το οποίο ίδρυσε το 1990.

Είναι επίσης σχεδιαστής γραμματοσειρών και έχει κυκλοφορήσει μια σειρά γραμματοσειρών με προκλητικούς τίτλους, όπως Bastard, Exocet, False Idol, Infidel, Moron, Newspeak, Olympukes, Sarcastic και Shock & Awe.

  • 8 υπέροχες γραμματοσειρές για χρήση στο χαρτοφυλάκιό σας

Σχεδιασμένο το 1991, το Exocet είναι εμπνευσμένο από εγχάρακτες ελληνικές και ρωμαϊκές γλυπτικές επιστολών, με γεωμετρικά σχήματα που χρησιμοποιούνται για την κύρια κατασκευή. Για παράδειγμα, το τυποποιημένο Q βασίζεται στο qoppa, μια αρχαία μορφή Q, ενώ το O με σταυρό είναι μια πρώιμη μορφή θήτα.


Μια γραμματοσειρά με κεφαλαία γράμματα, αλλά με διαφορετικούς κεφαλαίους γλύφους τόσο για πεζά όσο και για κεφαλαία γράμματα, ο συνδυασμός σύγχρονων και αρχαίων μορφών της Exocet εξασφάλισε τη συνεχιζόμενη δημοτικότητά του.

Έχει χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, από ταινίες όπως Demolition Man και Star Trek: Nemesis, έως εξώφυλλα άλμπουμ Goth, έως βιντεοπαιχνίδια όπως το Diablo, καθώς και για πιο ευγενείς χρήσεις όπως η συσκευασία τσαγιού Tazo.

03. Glaser Stencil από τον Milton Glaser

Γεννημένος το 1929, ο Milton Glaser είναι ένας από τους πιο διάσημους γραφίστες της ιστορίας. Είναι πιο γνωστός για το λογότυπο I ❤ NY, την ψυχεδελική αφίσα Bob Dylan και το λογότυπο Brooklyn Brewery.

Το έργο του έχει εκτεθεί σε όλο τον κόσμο και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών από τον Πρόεδρο Ομπάμα το 2009. Συν-ίδρυσε τα Push Pin Studios το 1954 και συν-ίδρυσε το New York Magazine το 1968.

Ο Glaser έγραψε το 1973 ότι «δεν ήταν σχεδιαστής τύπων» και ότι οι γραμματοσειρές του ήταν μόνο προϊόν γραφικών ιδεών που εφαρμόστηκαν σε επιστολές. Παρ 'όλα αυτά, οι πολύ τυποποιημένες, τρισδιάστατες γραμματοσειρές του παρέμειναν επιρροές και δημοφιλείς μέχρι σήμερα.

Το Glaser Stencil δημιουργήθηκε το 1970, με βάση τον τύπο που είχε αρχικά εμφανιστεί σε μια αφίσα Carnegie Hall που σχεδίασε το 1967. Αυτή η γεωμετρική γραμματοσειρά διάτρητο καλεί αμέσως μια αίσθηση τόσο μοντερνιστικής αναλογίας όσο και της αυτοπεποίθησης της Νέας Υόρκης στα μέσα του αιώνα. Μια γραμματοσειρά all-caps, τα γράμματα αντηχούν μερικά από τα πιο δημοφιλή sans serifs της εποχής, όπως Futura και ITC Avant Garde Gothic.

Μια εξαιρετική επιλογή για μεγάλους τίτλους που προσελκύουν την προσοχή, το τολμηρό βάρος του Glaser Stencil ψηφιοποιήθηκε στην εποχή του υπολογιστή, ενώ τα ξεχασμένα ελαφρύτερα βάρη αναζωογονήθηκαν πρόσφατα από το Face37.

04. FF Meta από τον Erik Spiekermann

Γεννημένος το 1947, ο Erik Spiekermann είναι ένας πολυβραβευμένος σχεδιαστής και συγγραφέας. Συν-ίδρυσε το MetaDesign, τώρα τη μεγαλύτερη εταιρεία σχεδιασμού της Γερμανίας, η οποία έχει γραφεία στο Βερολίνο, το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο. Το 1988 ξεκίνησε το FontShop, μια εταιρεία παραγωγής και διανομής ψηφιακών γραμματοσειρών.

Μια εξαιρετικά σημαντική επιρροή σε θέματα σχεδιασμού, σήμερα ο Spiekermann βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του Γερμανικού Συμβουλίου Σχεδιασμού, είναι επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βρέμης και είναι επίσης μέλος του εποπτικού συμβουλίου του Edenspiekermann, που έχει γραφεία στο Βερολίνο, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο , Στουτγκάρδη και Σαν Φρανσίσκο. Ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που εξελέγη στο Hall of Fame από τα European Design Awards for Communication Design.

Το FF Meta είναι ένα ανθρωπιστικό sans-serif που σχεδιάστηκε το 1991. Με βάση μια αχρησιμοποίητη προμήθεια για τα Δυτικά Γερμανικά Ταχυδρομεία το 1985, ο Spiekermann το ανέπτυξε ως «πλήρης αντίθεση της Helvetica», την οποία βρήκε «βαρετή και ήπια».

Χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν μεγάλο ύψος x, ανοιχτά ανοίγματα και ένα "l" με ουρά για να το ξεχωρίσουν από το "1" ή το "I" βοηθώντας να το καταστήσει εξαιρετικά ευανάγνωστο. Κατά συνέπεια, το FF Meta χρησιμοποιείται σήμερα εκτενώς σε όλο τον κόσμο, από την επισήμανση προϊόντων έως τη σήμανση.

05. Avenir από τον Adrian Frutiger

Ο Adrian Frutiger (1928-2015) ήταν ένας εξαιρετικά σημαντικός ελβετικός σχεδιαστής γραμματοσειράς και συγγραφέας του οποίου οι προμήθειες περιελάμβαναν τη δημιουργία της εσωτερικής γραμματοσειράς για BP συν λογότυπα, συστήματα σήμανσης και χάρτες για πελάτες όπως η Air France, η IBM και το Swiss Post Office.

Ο Frutiger κέρδισε βραβεία, όπως το Chevalier de l'Order des Arts et Lettres, το βραβείο Gutenburg της πόλης του Mainz και το μετάλλιο τύπου του 1986 από τον Τύπο Director Club της Νέας Υόρκης.

Οι πιο διάσημες δημιουργίες του, Univers, Frutiger και Avenir, κάλυψαν τα τρία κύρια είδη των sans-serifs: neo-grotesque, humanist και geometric. Ο Avenir ήταν ένας σχεδιασμός αργά στη ζωή του Frutiger, ο οποίος το θεωρούσε το καλύτερο έργο του. Αρχικά κυκλοφόρησε το 1988, ερμηνεύει τα άκαμπτα γεωμετρικά σχέδια sans serif των αρχών του 20ού αιώνα με τρόπο που προσθέτει στοιχεία του οργανικού ανθρωπισμού.

Με κατακόρυφες πινελιές που είναι παχύτερες από τους οριζόντιους, ένα «O» που είναι λιγότερο από έναν τέλειο κύκλο και συντομευμένους ανυψωτές, είναι μια πανέμορφη ευανάγνωστη γραμματοσειρά που λειτουργεί καλά τόσο για κείμενο όσο και για επικεφαλίδες.

Διάσημα παραδείγματα του Avenir αφθονούν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του από το Samsung Galaxy, το Walt Disney Parks, το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τους Χάρτες της Apple.

Οι Εκδόσεις Μας
8 Insta feeds που ακολουθούν για έμπνευση σχεδιασμού λογότυπου
Ανακαλύπτω

8 Insta feeds που ακολουθούν για έμπνευση σχεδιασμού λογότυπου

Το In tagram είναι γεμάτο εμπνευσμένες εικόνες για δημιουργικά. Είτε αναζητάτε αναφορές σε στιλ πίνακα διάθεσης για να διαμορφώσετε την εμφάνιση και την αίσθηση των εικόνων της καμπάνιας σας είτε χρει...
Τα καλύτερα γραφεία το 2021
Ανακαλύπτω

Τα καλύτερα γραφεία το 2021

Έχοντας ένα από τα καλύτερα γραφεία θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη ζωή σας προς το καλύτερο. Οι πιθανότητες εργάζεστε ακόμα από το σπίτι χωρίς τέλος, οπότε πληρώνει για να κάνετε το περιβάλλον εργασία...
Οι καλύτερες εφαρμογές φωτογραφιών το 2021
Ανακαλύπτω

Οι καλύτερες εφαρμογές φωτογραφιών το 2021

ΠΗΔΑΩ ΣΕ: Εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών Οι καλύτερες εφαρμογές κάμερας Καλλιτεχνικές εφαρμογές φωτογραφιών Η χρήση των καλύτερων εφαρμογών φωτογραφιών θα ανεβάσει τις καλές φωτογραφίες σας σε υπ...