10 εξαιρετικοί τρόποι για να κάνετε το περιεχόμενό σας φορητό και προσβάσιμο

Συγγραφέας: Peter Berry
Ημερομηνία Δημιουργίας: 17 Ιούλιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 11 Ενδέχεται 2024
Anonim
Αυτά τα τρομακτικά βίντεο προκαλούν ΚΑΜΕΡΑΦΟΒΙΑ
Βίντεο: Αυτά τα τρομακτικά βίντεο προκαλούν ΚΑΜΕΡΑΦΟΒΙΑ

Περιεχόμενο

Όταν η Kerie πληκτρολογεί στο iPhone της, μοιάζει να παίζει φλάουτο. Το κρατά κοντά στο πρόσωπό της και τα δάχτυλά της κινούνται με απίστευτο ρυθμό. Τελειώνει να γράφει και μου δίνει το τηλέφωνό της για να διαβάσει το μήνυμα που μόλις πληκτρολόγησε. Έχει τέλεια ορθογραφία και γραμματική, και δακτυλογραφήθηκε πολύ πιο γρήγορα από ό, τι θα μπορούσα να είχα κατά τη χρήση του πληκτρολογίου αφής του iPhone.

Η Kerie χρησιμοποιεί μια εφαρμογή που ονομάζεται Fleksy για να την βοηθήσει να μετακινήσει τα δάχτυλά της στο πρόσωπο του τηλεφώνου σε μοτίβα που μετατρέπονται σε λέξεις. Διαβάζει επίσης τις ειδήσεις, ακούει εφαρμογές ραδιοφώνου, ελέγχει το Twitter και αναζητά ώρες τρένου με το τηλέφωνό της. Είναι τελείως τυφλή.

«Δημοσίευση» σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικά άτομα. Για μερικούς ανθρώπους, σημαίνει παραγωγή έντυπου, φυσικού όγκου εργασίας. Άλλα άτομα συσχετίζουν τις εκδόσεις με τη δυνατότητα διανομής γραπτών έργων μέσω συσκευών και εφαρμογών. Όλο και πιο συχνά, οι άνθρωποι σκέφτονται ότι η δημοσίευση καθιστά διαθέσιμο περιεχόμενο για απόλαυση σε οποιαδήποτε μορφή, είτε αυτό σημαίνει την προώθηση ενός άρθρου σε ένα blog είτε την ενημέρωση μιας ανάρτησης του Google Plus.


Η πραγματικότητα είναι ότι οι προσδοκίες διαφέρουν μεταξύ των χρηστών και αυτές οι προσδοκίες μεταμορφώνονται με την πάροδο του χρόνου. Οι αναγνώστες που κάποτε κατανάλωναν άγρια ​​την τελευταία δημοσίευση σε ένα ιστολόγιο τώρα αναμένουν ότι μπορούν να διαβάσουν αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, ή οποιοδήποτε άρθρο ή βιβλίο, όπου και όποτε είναι βολικό για αυτούς. Σήμερα το περιεχόμενο μας ακολουθεί από ένα blog στο Reeder σε ένα τηλέφωνο στο Instapaper σε ένα iPad σε μια έκδοση μέσω email που αποστέλλεται μέσω Whispernet σε ένα Kindle.

Η ροή εργασίας ανάγνωσης όλων είναι διαφορετική και για όσους χρειάζονται δυνατότητες προσβασιμότητας, όπως πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης, υψηλή αντίθεση ή μεγεθυμένο κείμενο, αυτή η ροή εργασίας είναι σπασμένη, μερικές φορές ανεπανόρθωτα, όταν οι συγγραφείς και οι εκδότες αποτυγχάνουν να εξετάσουν μικρές αλλά απαραίτητες λεπτομέρειες μορφοποίησης. Μην το θεωρείτε αυτό ως «δεν επιλέγετε το πλαίσιο προσβασιμότητας». Αντ 'αυτού, συνειδητοποιήστε ότι μετατρέπετε αποτελεσματικά το περιεχόμενό σας σε μαύρο κουτί για πολλούς πιθανούς πελάτες.

Η προσβασιμότητα δεν είναι «χαρακτηριστικό»

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι τα προσβάσιμα χειριστήρια χρησιμοποιούνται από άτομα με μειωμένη ακοή και όραση, υπάρχουν και πολλά άλλα άτομα που επωφελούνται από αυτά. Κάποιος με χαμηλή όραση θα προσαρμόσει τα μεγέθη της γραμματοσειράς για να διαβάσει το περιεχόμενο σε μια οθόνη πιο εύκολα. Ένα άτομο που έχει τυφλή εκτίμηση εκτιμά την ικανότητα προσαρμογής της παλέτας χρωμάτων, έτσι ώστε πράγματα όπως το κόκκινο προειδοποιητικό κείμενο να ξεχωρίζουν. Άτομα με μεγάλες μετακινήσεις χρησιμοποιούν αναγνώστες οθόνης για να ακούνε άρθρα που τους διαβάζονται. Οι μη εγγενείς ομιλητές χρησιμοποιούν βίντεο και ήχο υπότιτλων για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν μια νέα γλώσσα. Όλα αυτά τα σενάρια αντιπροσωπεύουν ένα ευρύτερο πεδίο εφαρμογής για το περιεχόμενό σας, βελτιωμένη εμπειρία χρήστη και ενσυναίσθηση και πιθανώς ακόμη περισσότερα έσοδα.


Για μια εξαιρετική επισκόπηση του τι σημαίνει προσβασιμότητα, ανατρέξτε στο άρθρο του Ian Hamilton.

Καθορισμός πλατφορμών

Ας ξεκινήσουμε με ορισμένους ορισμούς σχετικά με τις μορφές στις οποίες μπορούμε να επικεντρωθούμε για να διευκολύνουμε την ανάγνωση του περιεχομένου μας:

  • HTML: Με το HTML5, ο Ιστός είναι ένα ακόμη καλύτερο μέρος για τους συγγραφείς και τους εκδότες να επιδεικνύουν το έργο τους. Νέες ετικέτες όπως άρθρο, Ενότητα, επί κεφαλής και υποσέλιδο τώρα εφαρμόζονται σε πολλά προγράμματα περιήγησης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ημι-αξιόπιστα για να προσθέσετε σημασιολογικό περιεχόμενο στη γραφή σας. Επιπλέον, η επερχόμενη ενότητα σελίδας CSS3 μπορεί επίσης να ενδιαφέρει όσους αναζητούν μια πιο σταθερή εμπειρία ανάγνωσης σελίδας για ενεργοποίηση.
  • EPUB: Το EPUB είναι το επίσημο πρότυπο του International Digital Publishing Forum (IDPF). Το EPUB3 εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2011 και επιτρέπει στις εκδόσεις να έχουν περισσότερο στιλ και προσαρμόσιμο περιεχόμενο, πιο κοντά σε αυτό που είναι ικανό με HTML / CSS, παρά στις προηγούμενες, πιο στατικές οδηγίες.
  • MOBI: Το MOBI, συντομογραφία του Mobipocket, είναι μια μορφή που χρησιμοποιείται από την Kindle και άλλους ψηφιακούς αναγνώστες. Είναι λιγότερο προσαρμόσιμο ξανά από το EPUB, αλλά το καλύπτουμε εδώ επειδή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη δημοσίευση περιεχομένου στο Amazon, αν το επιλέξετε. Σύμφωνα με τον Robin Christopherson του AbilityNet, ορισμένα μοντέλα του Kindle είναι προσβάσιμα για τυφλούς χρήστες. Ωστόσο, η εφαρμογή Kindle σε iOS δεν είναι. Το KF8, η νέα μορφή του Kindle, υποστηρίζεται προς το παρόν από το Kindle Fire και σύντομα θα κυκλοφορήσει σε συσκευές e-ink Kindle τελευταίας γενιάς και εφαρμογές ανάγνωσης Kindle.
  • PDF: Το PDF έχει γίνει μια πανταχού παρούσα οντότητα στον Ιστό. Το συμπεριλαμβάνω εδώ επειδή τα περισσότερα tablet διαθέτουν καλή, ενσωματωμένη τεχνολογία για την ανάγνωση PDF και επιτρέπουν τη χρήση βοηθητικής τεχνολογίας μαζί τους. Με ένα PDF, ο αποφασιστικός παράγοντας είναι πώς δημιουργήθηκε. Σύμφωνα με τον Alan Dalton, σύμβουλο ανάπτυξης προσβασιμότητας στην Εθνική Αρχή Αναπηρίας της Ιρλανδίας, "Μπορείτε να κάνετε τα PDF προσβάσιμα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν το κάνουν. Δεν συνειδητοποιούν ότι τα εργαλεία τους παράγουν κακά προϊόντα. Αν είχα τον τρόπο μου, όλα όσα κάνουμε θα να είναι HTML. " Πέρα από την πλοήγηση και την προσβασιμότητα, τα PDF επίσης δεν προσαρμόζονται καλά σε διαφορετικά μεγέθη και όποιος έχει προσπαθήσει να διαβάσει ένα PDF σε smartphone είναι εξοικειωμένος με την περίεργη τσίμπημα, ζουμ και panning που απαιτείται για να το κάνει.

Αυτό που δεν εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία είναι οι εφαρμογές που λαμβάνουν το περιεχόμενό σας και το μετατρέπουν σε μεγάλες εικόνες. Παρόλο που αυτό μπορεί να διασφαλίσει ότι η εμφάνιση και το στυλ είναι ίδια σε όλες τις πλατφόρμες, αποκλείετε μεγάλο μέρος του κοινού σας ενώ δημιουργείτε επίσης μια πολύ μεγάλη λήψη. Αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν αρχίζουμε να μιλάμε για οθόνες αμφιβληστροειδούς και εικόνες διπλού μεγέθους. Για να αποκτήσετε μια αίσθηση για το πώς είναι να σας αρνηθεί κάτι που θέλετε να διαβάσετε (αλλά πρέπει να το πληρώσετε ούτως ή άλλως), δείτε τα σχόλια σχετικά με τις εφαρμογές Περίπτερο να είναι ως επί το πλείστον απρόσιτα μέσω του VoiceOver στο iOS.


Για να δείτε πώς μοιάζουν αυτοί οι τύποι περιοδικών για έναν προσβάσιμο χρήστη τεχνολογίας, δείτε τις ενσωματώσεις βίντεο που δείχνουν την απογοητευτική εμπειρία προσπαθώντας να διαβάσετε αυτά τα περιοδικά με ένα
εργαλείο προσβασιμότητας όπως το VoiceOver:

Διατηρώντας το περιεχόμενο φορητό και προσβάσιμο

Η εστίαση σε φορητές μορφές μας επιτρέπει να χειριζόμαστε το περιεχόμενό μας για να ζούμε ευτυχισμένα σε περισσότερα προγράμματα περιήγησης, τηλέφωνα, συσκευές ψηφιακής ανάγνωσης και εφαρμογές ανάγνωσης. Τι πρέπει να κάνουμε στο περιεχόμενό μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορεί να μεταφράσει καλά μεταξύ αυτών των διαφορετικών μορφών, διατηρώντας παράλληλα ένα προσαρμοσμένο στυλ και εξαιρετική εμπειρία;

Έχω συνθέσει μερικές οδηγίες παρακάτω για άτομα που θέλουν το κοινό τους να είναι όσο το δυνατόν ευρύτερο και που δεν θέλουν να κλειδώσουν το περιεχόμενό τους σε ένα μαύρο κουτί για πολλούς χρήστες. Αυτές οι τεχνικές μπορούν να εφαρμοστούν σε οτιδήποτε, από αναρτήσεις ιστολογίου, έως μακρόχρονη δημοσιογραφία, σε άλλα έργα που σκέφτεστε να δημοσιεύσετε μόνοι σας:

1. Ξεκινήστε με HTML5

Δημιουργώντας αρχικά τα έγγραφά σας με HTML5, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε στο μέλλον. Η σήμανση HTML5 θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα έγγραφά σας εύκολα στην πλοήγηση και να μεταφραστούν σε άλλες μορφές. Θα κάνετε πολύ λιγότερο "ρετρό-προσαρμογή" των δημοσιεύσεών σας σε άλλες μορφές εάν έχετε σημασιολογικές πληροφορίες εκεί από την αρχή.

2. WAI-ARIA

Το WAI-ARIA είναι η Πρωτοβουλία Προσβασιμότητας στο Διαδίκτυο - Σουίτα εμπλουτισμένων εφαρμογών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Είναι ένα σύνολο οδηγιών που δημιουργήθηκαν από την ομάδα εργασίας πρωτοκόλλων και μορφών (PFWG) της
το W3C. Το WAI-ARIA καθορίζει έναν τρόπο για να κάνει το περιεχόμενο ιστού και τις εφαρμογές πιο προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες και βοηθά με δυναμικό περιεχόμενο και προηγμένα στοιχεία ελέγχου διεπαφής χρήστη που αναπτύχθηκαν με Ajax, HTML, JavaScript και σχετικές τεχνολογίες. Ορισμένες από τις τεχνικές σε αυτό το άρθρο προέρχονται από τις οδηγίες WAI-ARIA και ενώ αυτό το άρθρο δεν είναι αρκετό για να καλύψει όλες τις προδιαγραφές, σας συνιστώ να το ελέγξετε για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους συνιστώνται και τις βέλτιστες πρακτικές για την εφαρμογή τους.

3. Χρήση του τύπου

Ενώ η χρήση ενός συγκεκριμένουype τύπου δεν επηρεάζει την προσβασιμότητα του συσχετισμένου κώδικα HTML, ο σημαντικός λόγος για να χρησιμοποιήσετε έναν τύπο τύπου είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν ενεργοποιείται η λειτουργία quirks του προγράμματος περιήγησης. Απλώς χρησιμοποιήστε ! DOCTYPE html> για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί.

4. Ετικέτες εγγράφου HTML5

Η σωστή πλοήγηση ενός εγγράφου επηρεάζει σημαντικά τον δείκτη προσβασιμότητας. Πολλοί χρήστες της προσβάσιμης τεχνολογίας που πήρα από συνέντευξη εξέφρασαν την απογοήτευσή τους με παρόχους περιεχομένου και προγραμματιστές που δεν σημάνουν σωστά τα έγγραφά τους για δυνατότητα πλοήγησης. Αυτές οι ετικέτες δίνουν περισσότερο περιεχόμενο στις ενότητες του εγγράφου σας από τη χρήση πολλών div.

  • Επί κεφαλής και Υποσέλιδο και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές σε μια σελίδα. Μπορούν να δηλώσουν την αντίστοιχη κύρια κεφαλίδα ή υποσέλιδο του εγγράφου ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πληροφορίες κεφαλίδας / υποσέλιδου σε άρθρα ή ενότητες.
  • Κατά μέρος είναι μια καλή ετικέτα για χρήση σε ενότητες, όπως πλευρικές γραμμές σε ένα βιβλίο, που είναι συμπληρωματικές για το έγγραφο αλλά δεν είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την κατανόησή του.
  • Ενότητες είναι τρόποι διάσπασης ιδεών ή ομαδοποίησης περιεχομένου που έχει νόημα.
  • Άρθρα είναι ανεξάρτητα, αυτόνομα κομμάτια που θα μπορούσαν να υπάρχουν χωρίς το υπόλοιπο περιεχόμενο. Η σωστή χρήση αυτών των ετικετών βοηθά στη διασφάλιση της σωστής ερμηνείας της δομής του περιεχομένου σας.

5. Κακοί σύνδεσμοι

Με το CSS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες φόντου σε συνδέσμους και κουμπιά. Αυτό είναι ένα ωραίο αποτέλεσμα για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων επειδή δίνει περισσότερο έλεγχο στην τυπογραφία. Ωστόσο, έχει οδηγήσει σε άτομα που ξεχνούν να συμπεριλάβουν περιγραφές κειμένου. Βεβαιωθείτε ότι ακόμη και αν χρησιμοποιείτε κείμενο εντός της εικόνας για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει προσβάσιμο. Αυτό μπορεί επίσης να επηρεάσει πράγματα όπως SEO και
διεθνοποίηση.

Παράδειγμα:

a href = "/ contact"> / a>

Αυτό είναι κακό.

a href = "/ contact"> Επικοινωνήστε μαζί μας / a>

Πολύ καλύτερα.

6. Εικόνες - ALT έναντι TITLE

Οι άνθρωποι συχνά περιλαμβάνουν είτε alt ή τίτλος χαρακτηριστικά στην εικόνα τους, αλλά όχι και τα δύο, καθώς συχνά παρερμηνεύονται και ως εκ τούτου φαίνεται να είναι περιττό. Για να ξεκαθαρίσετε τη σύγχυση, τίτλος μπορεί να αντιπροσωπεύει συμβουλευτικές πληροφορίες, όπως αυτές που ενδέχεται να εμφανίζονται σε μια συμβουλή εργαλείου. Αυτό μπορεί επίσης να σας δώσει επιπλέον πληροφορίες όταν τοποθετείτε το ποντίκι πάνω από μια εικόνα, μια τεχνική που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι στα ιστολόγιά τους. Ωστόσο, με την ανάπτυξη των συσκευών αφής, αυτού του είδους οι πληροφορίες καθίστανται λιγότερο χρήσιμες.

Αλτ Από την άλλη πλευρά χρησιμοποιείται από την υποστηρικτική τεχνολογία και δίνει το πλαίσιο στο στοιχείο. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε alt στις εικόνες σας και βεβαιωθείτε ότι είναι χρήσιμες πληροφορίες. Χρησιμοποιώντας img alt = "" src = "1348.webp">

Ενημερώστε τους ανθρώπους

Εάν το περιεχόμενό σας είναι διαθέσιμο σε πολλές μορφές, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει τρόπος να το ανακαλύψετε στον ιστότοπό σας. Πιθανότατα έχετε δει το "Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την προβολή αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαβάστε το διαδικτυακό
έκδοση "μήνυμα στην κορυφή πολλών ενημερωτικών δελτίων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάνετε πρακτική να κάνετε το ίδιο για το περιεχόμενό σας. Εάν διαθέτετε προσβάσιμη PDF ήχου ή έκδοση καθώς και ePub, βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες μπορούν να βρουν αυτές τις πληροφορίες. δοκιμές για να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο είναι εύχρηστο και αναγνώσιμο.

Περίληψη

Το πιθανό κοινό σας αυξάνεται και αυξάνεται γρήγορα. Αυτές είναι μόνο μια χούφτα από τις πολλές τεχνικές εκεί έξω για να διατηρήσετε το περιεχόμενό σας διαθέσιμο και προσιτό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα. Πρόκειται για μια ταχέως μεταβαλλόμενη περιοχή, οπότε αν σας ενδιαφέρει να την βοηθήσετε να αναπτυχθεί, σας προτείνω να δείτε τον οργανισμό Πρότυπα δημοσίευσης του Nick Disabato.

Παρακάτω αναφέρονται και άλλοι μεγάλοι πόροι και άρθρα από τους πρωτοπόρους της περιοχής. Σε συνέχεια αυτού του άρθρου, θα επεκταθώ από την προσβασιμότητα και θα δώσω επιπλέον συμβουλές για να διασφαλίσω ότι το περιεχόμενό σας λειτουργεί εκτός σύνδεσης και είναι πιο φορητό.

Όπως έχουμε δει στη βιομηχανία περιοδικών τα τελευταία δύο χρόνια, αν σταθείτε ακίνητοι θα χάσετε. Σκεφτείτε δημιουργικά, δημιουργήστε υπέροχο περιεχόμενο που λατρεύουν οι άνθρωποι και βεβαιωθείτε ότι μπορούν να το απολαύσουν.

Ευχαριστίες

Οι ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους που με βοήθησαν με αυτό το άρθρο, αφιερώνοντας χρόνο για να μου δείξουν πώς χρησιμοποιούν την προσβάσιμη τεχνολογία, να περιγράψουν τις απογοητεύσεις τους και να προσφέρουν προτάσεις για πράγματα που λειτούργησαν για αυτούς. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τους Shane Hogan και Alan Dalton στην ιρλανδική εθνική αρχή αναπηρίας, Joshue O'Connor, συγγραφέας του Προσβασιμότητα Pro HTML5, Stuart Lawler στο NCBI, Darragh "Hiligh, Kerie Doyle, Ceri Clark, Gaylen Floy, Declan Meenagh και οι λαοί στο AbilityNet και στο Paciello Group για τη μεγάλη τους έρευνα.

Πόροι

  • Μια απλή εισαγωγή στην προσβασιμότητα στο διαδίκτυο από τον Ian Hamilton
  • Χρήση του ARIA σε HTML
  • Προσβασιμότητα HTML5
  • Παρελκόμενα προσβασιμότητας HTML5 από τον Steve Faulker
  • Εργαλεία αξιολόγησης προσβασιμότητας στον Ιστό
  • Σχεδιασμός για κατανόηση από τους Ashley Nolan και Nicholas Oliver
  • Δημιουργία βιβλίων με CSS3 από τη Nellie McKesson
  • Πρότυπα δημοσίευσης, Μέρος 1 από τον Nick Disabato
  • Πρότυπα δημοσίευσης, Μέρος 2 από τον Nick Disabato
Για Σενα
Η δύναμη των αρνητικών κριτικών
Διαβάστε Περισσότερα

Η δύναμη των αρνητικών κριτικών

Ο Zack King, διευθυντής κοινότητας στο ανεξάρτητο πρακτορείο μάρκετινγκ RPM, υποστηρίζει ότι οι αρνητικές κριτικές είναι μια ευκαιρία που πρέπει να αδράξουν οι επιχειρήσεις, γιατί αν δεν το κάνουν, εν...
Οι καλύτερες προσφορές Nintendo Switch Joy-Con τον Μάιο του 2021
Διαβάστε Περισσότερα

Οι καλύτερες προσφορές Nintendo Switch Joy-Con τον Μάιο του 2021

Αναζητάτε προσφορές Nintendo Joy-Con, ώστε να μπορείτε τελικά να προσθέσετε ή να αντικαταστήσετε έναν ελεγκτή Nintendo witch; Οι τιμές Joy-Con μπορεί να είναι λίγο παραπάνω από ό, τι αναμενόταν, αλλά ...
44 από τις καλύτερες συντομεύσεις iPad και χειρονομίες για το iPadOS 2020
Διαβάστε Περισσότερα

44 από τις καλύτερες συντομεύσεις iPad και χειρονομίες για το iPadOS 2020

ΠΗΔΑΩ ΣΕ: Βασικές συντομεύσεις Συντομεύσεις διεπαφής Πολλαπλές συντομεύσεις δακτύλων Συντομεύσεις afari Συντομεύσεις συστήματος Εφαρμογή συντομεύσεων Συντομεύσεις έξυπνου πληκτρολογίου Οι συντομεύσει...