Ανακαλύψτε τις άγνωστες ιστορίες πίσω από τα καθημερινά εικονίδια

Συγγραφέας: John Stephens
Ημερομηνία Δημιουργίας: 2 Ιανουάριος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 23 Ιούνιος 2024
Anonim
Κορυφαία 23 τρομακτικά βίντεο! 😱 [Scary Comp. του Ιουνίου 2021]
Βίντεο: Κορυφαία 23 τρομακτικά βίντεο! 😱 [Scary Comp. του Ιουνίου 2021]

Περιεχόμενο

Υπάρχουν σύμβολα γύρω μας που θεωρούμε δεδομένα. Γνωρίζουμε τη σημασία τους, τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν τα αμφισβητούμε ποτέ. Μερικά έχουν αρκετά προφανή προέλευση, όπως η χρήση ενός κεραυνού για ένδειξη υψηλής τάσης ή μιας φλόγας για να δείξει ότι ένα υλικό είναι εύφλεκτο. Αλλά υπάρχουν άλλοι των οποίων οι ιστορίες είναι λιγότερο εμφανείς.

Γιατί ένα «S» με μια γραμμή μέσα από αυτό αντιπροσωπεύει το δολάριο ΗΠΑ; Και γιατί ένας κύκλος που περιέχει μια κάθετη γραμμή και δύο γωνιακές γραμμές σημαίνει ειρήνη; Εδώ εντοπίζουμε τις συναρπαστικές ιστορίες από οκτώ καθημερινές εικόνες.

(Για να αποκτήσετε όλα τα δωρεάν εικονίδια για χρήση στη σχεδίαση σας, ανατρέξτε στην ανάρτηση δωρεάν εικονιδίων.)

01. Το εικονίδιο ισχύος

Χάρη στην παγκοσμιοποιημένη διανομή ηλεκτρονικών, πολλά σύμβολα που χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο, με το σύμβολο «παιχνίδι» να αποτελεί παράδειγμα. Αλλά η έννοια του εικονιδίου ισχύος είναι λιγότερο προφανής. Ως ένδειξη για το πόσο διαισθητικό είναι, τα τηλεχειριστήρια της τηλεόρασης ήρθαν για μεγάλο χρονικό διάστημα με την ένδειξη "power" ή "standby" εκτυπωμένη δίπλα στο εικονίδιο για διευκρίνιση. Το "O" και η γραμμή "|" είχαν προηγουμένως χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά για να δηλώσουν τις θέσεις "on" και "off" σε διακόπτες rocker, οπότε όταν οι προόδους επέτρεψαν την αντικατάστασή τους με κουμπιά τύπου, εμφανίστηκε ένα νέο εικονίδιο που συνδυάζει τις δύο θέσεις.


Το σύμβολο που δείχνει έναν κύκλο που τέμνεται από μια κατακόρυφη γραμμή προοριζόταν αρχικά μόνο για να δείξει μια μαλακή, ή αναμονή, παρά μια σκληρή, αλλά έχει γίνει τόσο κακή χρήση και παρερμηνεία που η Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή, η οποία ρυθμίζει τέτοια πράγματα, Τώρα υποστηρίζει τη χρήση του ως εικονίδιο ισχύος.

Παρά την ευρέως διαδεδομένη θεωρία ότι το σύμβολο αντιπροσωπεύει τα σύμβολα «1» και «0» σε δυαδική σημειογραφία, η IEC λέει ότι δεν είναι αριθμοί αλλά μια κάθετη γραμμή και ένας κύκλος. Η κάθετη ράβδος αντιπροσωπεύει ένα κλειστό κύκλωμα μέσω του οποίου θα περάσει το ρεύμα και έτσι η συσκευή είναι ενεργοποιημένη. Το «O» αντιπροσωπεύει ένα ανοιχτό κύκλωμα, που σημαίνει ότι η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.

02. Το ampersand

Το ampersand λατρεύεται από σχεδιαστές και τυπογράφους παντού και προσφέρει έναν κόσμο δημιουργικών δυνατοτήτων, αλλά ακριβώς γιατί αυτό το κομψό λογόγραμμα υποδηλώνει τη σύζευξη «και»; Το σύμβολο φαίνεται να χρονολογείται από την παράδοση για τους γραμματείς που γράφουν στα παλιά ρωμαϊκά κυρτικά να χρησιμοποιήσουν έναν σύνδεσμο που συνδυάζει τα γράμματα στο «et», τη λατινική λέξη για το «και», τον πρώτο αιώνα μ.Χ. Ήδη πλησίαζε να φθάσει στην τρέχουσα εμφάνισή του τη στιγμή που το σενάριο Carolingian minuscule είχε γίνει το καλλιγραφικό πρότυπο στην Ευρώπη τον 9ο αιώνα.


Το σύμβολο ήταν προφανώς τόσο συχνά χρησιμοποιούμενο ώστε θεωρήθηκε ένα γράμμα στο αλφάβητο στα Λατινικά και αυτή η παράδοση μεταφέρθηκε στα Αγγλικά στις αρχές του 1800, με το σύμβολο να επισημαίνεται μετά το γράμμα «Ζ». Οι μαθητές θα έπρεπε να απαγγέλλουν, "X, Y, Z, and per se και" per se σημαίνει από μόνη της. Η συρρίκνωση αυτής της τελικής φράσης από μια γενιά παιδιών έδωσε το «και από μόνο του» και το τρέχον όνομά του στα Αγγλικά: το ampersand.

03. Το σημάδι της ειρήνης

Είναι γνωστό παντού ως σύμβολο ειρήνης, αλλά τι σχέση έχει ένας κύκλος με κάθετη γραμμή και δύο γωνίες με την παγκόσμια ειρήνη; Το σύμβολο σχεδιάστηκε στην πραγματικότητα για έναν συγκεκριμένο οργανισμό βάσης, την επιτροπή άμεσης δράσης του Ηνωμένου Βασιλείου κατά του πυρηνικού πολέμου (DAC).

Υποβλήθηκε από έναν σχεδιαστή που ονομάζεται Gerald Holtom ως σύμβολο για να χρησιμοποιηθεί σε πλακάτ γλειφιτζούρι στην πορεία διαμαρτυρίας της ομάδας από την πλατεία Τραφάλγκαρ προς το Ίδρυμα Ατομικών Όπλων στο Aldermaston το 1958. Η έμπνευσή του; Βασίστηκε το σχέδιο στο σχήμα μιας φιγούρας χρησιμοποιώντας σηματοφόρο σημαιών για να επικοινωνήσει τα γράμματα «Ν» και «Δ» (για πυρηνικό αφοπλισμό).


Θεώρησε επίσης ότι οι δύο βραχίονες προς τα κάτω που σχηματίζουν το σηματοφόρο σήμα για το «Ν» αντιπροσωπεύουν μια χειρονομία ανθρώπινης απελπισίας στον πολλαπλασιασμό των πυρηνικών όπλων. Το σύμβολο είναι εντυπωσιακό, εύκολο στη σχεδίαση και δεν χρειάζεται να είναι ίσιο, γεγονός που το έκανε τέλεια προσαρμόσιμο στα καρφίτσα, τα μπαλώματα και τα αυτοκόλλητα προφυλακτήρα. Υιοθετήθηκε από την Εκστρατεία για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό (CND) αλλά ποτέ δεν προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και σύντομα παραλήφθηκε από ομάδες σε άλλες χώρες, που έγινε ένα σύμβολο της αντι-καλλιέργειας της δεκαετίας του 1960 γενικά. Ευχάριστος!

04. Το Smiley

Ένα άλλο σύμβολο που έγινε ένα αντίθετο πολιτιστικό εικονίδιο, το smiley έχει τη δική του ενδιαφέρουσα ιστορία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι κάτι που έγινε εικονίδιο της σκηνής του οίκου της δεκαετίας του 1980 είναι στην πραγματικότητα η πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας Smiley Company που εδρεύει στο Λονδίνο.

Το πρώτο κίτρινο χαμόγελο φαίνεται να δημιουργήθηκε από τον γραφίστη Harvey Ross Ball το 1963. Του ανέθεσε να σχεδιάσει ένα γραφικό για να ενισχύσει το ηθικό σε μια ασφαλιστική εταιρεία της Μασαχουσέτης και ήρθε με ένα χαμογελαστό πρόσωπο με οβάλ μάτια και ένα ελαφρώς εκτός κέντρου χαμόγελο . Ποτέ δεν είχε πνευματικά δικαιώματα στην εικόνα και σύντομα άρχισε να εμφανίζεται σε κονκάρδες, αυτοκόλλητα και ευχετήριες κάρτες στις ΗΠΑ, ειδικά αφού εκτυπώθηκε σε 50 εκατομμύρια καρφίτσες από τους ιδιοκτήτες δύο καταστημάτων Hallmark στη Φιλαδέλφεια το 1971.

Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία, ο δημοσιογράφος Φράνκλιν Λουφράνι άρχισε να χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά παρόμοιο χαμόγελο για να επισημάνει θετικές ειδήσεις στην εφημερίδα France-Soir. Ο Loufrani, ωστόσο, είδε τις δυνατότητες του σχεδιασμού και το έγραψε στο γαλλικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Προώθησε ενεργά τη χρήση του, εκτυπώνοντάς το σε αυτοκόλλητα και τα μοιράστηκε δωρεάν για να το βοηθήσει να το πιάσει.

Το 1996, αυτός και ο γιος του Nicolas ίδρυσαν την εταιρεία Smiley στο Λονδίνο και τώρα κατέχουν το σύμβολο σε περίπου 100 χώρες. Έχει αναφερθεί ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες με άδειες στον κόσμο και έχει δημιουργήσει νομικές προκλήσεις εναντίον των Kumon, Walmart, Joe Boxer και άλλων που έχουν αναπτύξει τα δικά τους σύμβολα προσώπου.

05. Το σύμβολο @

Σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς την ηλεκτρονική επικοινωνία χωρίς το σύμβολο @. Προφέρεται «στο» στα Αγγλικά, αλλά ονομάζεται «σαλιγκάρι» στην Ιταλία και «ουρά μαϊμού» από τους Ολλανδούς, είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιούμε κάθε φορά που στέλνουμε ένα email, επισημαίνουμε κάποιον σε ένα ομαδικό μήνυμα ή σε κοινωνικά μέσα.

Το σύμβολο είναι ίσως επίσης ένα απίθανο επιζών, γιατί όχι πολύ καιρό πριν, η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θα μπορούσε να πει τι σκοπό εξυπηρετούσε. Το ισπανικό όνομα για το σύμβολο έρχεται πιο κοντά στο αρχικό του νόημα - το αποκαλούν «arroba» μετά από ένα παλιό πρότυπο μέτρησης και φαίνεται ότι τη δεκαετία του 1500 χρησιμοποιούσαν οι Ευρωπαίοι έμποροι για να δηλώσουν μονάδες κρασιού που ονομάζονται αμφορείς.

Τόσο οι έμποροι όσο και οι μαθηματικοί συνέχισαν να το χρησιμοποιούν για να σηματοδοτήσουν «με το ρυθμό», αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους το σύμβολο ήταν σκοτεινό και πλησίαζε να είναι ξεπερασμένο. Η ανάστασή του ήρθε το 1971 όταν ο επιστήμονας υπολογιστών Ray Tomlinson έστειλε το πρώτο email στον κόσμο μέσω ARPANET. Χρειαζόταν έναν τρόπο να στείλει ένα μήνυμα σε κάποιον που εργάζεται σε διαφορετικούς υπολογιστές, απλά επέλεξε το κλειδί που χρησιμοποιήθηκε λιγότερο, και έδωσε στον ταπεινό @ μια εντελώς νέα ζωή.

06. Το κατακερματισμό

Το hash είναι ένα άλλο πανταχού παρόν σύμβολο που του δόθηκε μια νέα ευκαιρία από την εποχή των κοινωνικών μέσων. Τα Hashtags μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε δημοφιλή θέματα στο Twitter, να βρούμε θέματα ενδιαφέροντος στο Instagram και μάλιστα να αναφέρουμε πολιτικά και κοινωνικά κινήματα.

Αλλά όπως το @, ο κατακερματισμός χρησιμοποιήθηκε αρχικά για μετρήσεις και είχε από καιρό πάψει να χρησιμοποιείται. Παλαιότερα γνωστό ως σύμβολο της λίρας, προήλθε ως απλοποιημένη έκδοση του συνδέσμου ℔ που χρησιμοποιήθηκε ως συντομογραφία για το «libra pondo», ή το βάρος της λίρας, το 1800.

Στη Βρετανία έγινε γνωστό ως «αριθμητικό σύμβολο» για να το διαφοροποιήσει από τη λίρα στερλίνας και επειδή μερικές φορές χρησιμοποιείται για να σημαίνει τον αριθμό όταν προστίθεται πριν και όχι μετά από έναν αριθμό. Τα σύμβολα αυτά προστέθηκαν στα τηλεφωνικά πληκτρολόγια της Bell Telephones στη δεκαετία του 1960, αλλά σπάνια χρησιμοποιήθηκαν μέχρι να αναπτυχθούν υπηρεσίες τηλεφωνητή στη δεκαετία του 1980. Περισσότερες χρήσεις θα βρεθούν αργότερα στον υπολογιστή. Χρησιμοποιήθηκε για την επισήμανση ομάδων και θεμάτων σε συνομιλία μέσω διαδικτύου τη δεκαετία του 1980, και αυτό ενέπνευσε την υιοθέτηση του Twitter για να επιτρέπει στους χρήστες να επισημαίνουν θέματα ενδιαφέροντος.

07. Η καρδιά

Με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πλησιάζει, σύντομα θα δούμε πολλά από αυτά τα σύμβολα. Η καρδιά είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα σύμβολα στη γραφιστική. Αλλά με τους δύο στρογγυλεμένους λοβούς και τη μυτερή βάση, γιατί μοιάζει τόσο διαφορετική με μια ανθρώπινη καρδιά;

Υπάρχουν πολλές θεωρίες πίσω από την προέλευσή της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λένε ότι δεν προοριζόταν να μοιάζει καθόλου καρδιά, αλλά οι αλληλένδετοι λαιμοί δύο κύκνων. Άλλες θεωρίες λένε ότι αντιπροσωπεύει άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος, το σχήμα των φύλλων κισσού - τα οποία συσχετίστηκαν με την πιστότητα - ή το silphium, ένα φυτό της Βόρειας Αφρικής με λοβό σπόρου σε σχήμα καρδιάς.

Όσο για την πανταχού παρούσα παρουσίαση στη γραφιστική, μέρος αυτού απορρίπτεται από τη χρήση του από τον σχεδιαστή Milton Glaser ως λογότυπο στη μάρκα I Heart NY τη δεκαετία του 1970 (αναφέρεται ως ένα από τα καλύτερα λογότυπα στον κόσμο)Το απίστευτο πράγμα για το σύμβολο της καρδιάς είναι ότι παρόλο που χρησιμοποιείται τόσο ποτέ δεν φαίνεται να γίνεται κλισέ.

08. Το σύμβολο του δολαρίου

Για εταιρείες ευχετήριων καρτών και πωλητές λουλουδιών, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σημαίνει $$$. Αλλά τότε αυτό είναι ένα άλλο σύμβολο με μυστηριώδη προέλευση. Στις αγγλόφωνες χώρες, αυτός ο γλύφος αναφέρεται πιο συχνά ως «σύμβολο δολαρίου», συνήθως σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ, αν και χρησιμοποιείται επίσης για άλλα νομίσματα δολαρίου.

Αλλά το σύμβολο χρησιμοποιείται επίσης σε μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής για να δηλώσει τα πάντα, από το πέσο της Αργεντινής έως την Κόρδοβα της Νικαράγουας. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες ως προς την προέλευσή του. Το ένα είναι ότι προέρχεται από τη συντομογραφία του «πέσο» ως ps, η οποία συνέβη τη δεκαετία του 1770 όταν οι Άγγλοι-Αμερικανοί είχαν εμπορικές σχέσεις με τους Ισπανούς.

Φρέσκες Δημοσιεύσεις
Πάρα πολύ JavaScript
Ανακαλύπτω

Πάρα πολύ JavaScript

Το Java cript προσφέρει στους προγραμματιστές πολλά. Το γεγονός ότι εκτελείται στο πρόγραμμα περιήγησης διατηρεί την εμπειρία χρήστη γρήγορη και γρήγορη.Η ικανότητα αναγνώρισης των ενεργειών των χρηστ...
Δημιουργήστε το δικό σας κινούμενο πλάσμα CSS!
Ανακαλύπτω

Δημιουργήστε το δικό σας κινούμενο πλάσμα CSS!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εργασία στη βιομηχανία σχεδιασμού μπορεί μερικές φορές να γίνει μονότονη. Λοιπόν, αφιερώστε λίγο χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας και απολαύστε δημιουργική διασκέδαση με αυτ...
Ο κομψός οδηγός ποδηλασίας στην πόλη
Ανακαλύπτω

Ο κομψός οδηγός ποδηλασίας στην πόλη

Εάν αυτοί οι υπέροχοι νέοι οδηγοί πόλεων δεν σας εμπνέουν να τους εξερευνήσετε με ποδήλατο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Μια συνεργατική προσπάθεια ανάμεσα στη Rapha, τον εκδότη Thame & Hud on και το ...