Τα 10 καλύτερα λογότυπα της Marvel όλων των εποχών

Συγγραφέας: Monica Porter
Ημερομηνία Δημιουργίας: 22 Μάρτιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 17 Ενδέχεται 2024
Anonim
KAKOI ΤΗΣ MARVEL! | Τop 10
Βίντεο: KAKOI ΤΗΣ MARVEL! | Τop 10

Περιεχόμενο

Στη δεκαετία του 1980 και του 1990, οι ταινίες που βασίζονταν στα κόμικς της Marvel ήταν μια πολύ μικτή τσάντα. Παρατηρώντας σήμερα, οι μακρόχρονες γαλοπούλες όπως το Howard the Duck του 1986, η έκδοση straight-to-video του Captain America του 1990 και ο Nick Fury: Agent of SHIELD του 1998 (με πρωταγωνιστή τον David Hasselholf) δείχνουν πόσο επικίνδυνο ήταν για τη Marvel να παραχωρήσει τους χαρακτήρες της παραγωγοί ταινιών τρίτων, οι οποίοι πάντοτε δεν καταλάβαιναν ή δεν σέβονταν το αρχικό υλικό. Αντίθετα, ήταν ένα κτύπημα ιδιοφυΐας όταν η Marvel αποφάσισε να δημιουργήσει τις δικές της ταινίες, ξεκινώντας το 2008 με τον πρώτο Iron Man.

Το επόμενο βόλεϊ των blockbusters που χτυπάει το box-office συνοδεύεται από μερικά υπέροχα σχέδια λογότυπων. Διαβάστε παρακάτω καθώς αποκαλύπτουμε τα αγαπημένα μας από τη σειρά μέχρι τώρα και γιατί λειτουργούν τόσο καλά. Και ανατρέξτε στον οδηγό σχεδίασης λογότυπου για συμβουλές σχετικά με τη δημιουργία της δικής σας επωνυμίας.

01. Iron Man (2008)


Αυτό το λογότυπο, που δημιουργήθηκε από τον ανεξάρτητο δημιουργικό σκηνοθέτη Fede Ponce, αντικατοπτρίζει με τόλμη τη νέα εμπιστοσύνη της εταιρείας στον εαυτό της, σχετικά με την κυκλοφορία της πρώτης εσωτερικής του ταινίας το 2008. Ο σχεδιασμός λειτουργεί αποτελεσματικά για να ενώσει το παρελθόν και το παρόν. Και οι δύο βασίζονται στο αρχικό λογότυπο του κόμικ, και το ενημερώνουν με μια χαλικώδη, φωτορεαλιστική μεταλλική υφή. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο σχεδιαστής εξήγησε αργότερα ότι είδε την ιστορία του Iron Man σχετικά με την «λύτρωση, το σπάσιμο και την αναγέννηση» και έτσι η αντανακλαστική φύση του λογότυπου ήταν ένα σημάδι «ηλιακού φωτός και αναγέννησης».

02. Οι εκδικητές (2012)

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Marvel να δημιουργεί όλες τις ταινίες της στο εσωτερικό του ήταν ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει πολλούς χαρακτήρες σε μία ταινία (όπως είχε κάνει στα κόμικς) χωρίς να χρειάζεται να διαπραγματευτεί τα δικαιώματα με πολλούς παραγωγούς. Και το 2012, αξιοποίησε στο έπακρο αυτήν τη νέα ελευθερία με την κυκλοφορία των The Avengers, η επιτυχία του οποίου άλλαξε την πορεία, όχι μόνο για ταινίες υπερήρωων, αλλά αναμφισβήτητα η κινηματογραφική βιομηχανία στο σύνολό της.


Το λογότυπο της ταινίας (με τίτλο Avengers: Assemble in the UK) μπορεί να ήταν καινούργιο για πολλούς, αλλά οι οπαδοί της Marvel θα το είχαν αναγνωρίσει ως ουσιαστικά το ίδιο σχέδιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα κόμικς. Βασισμένο σε αυτό που ήταν γνωστό εσωτερικά ως το «Big A», με το βέλος προς τα εμπρός, αυτό το σχέδιο (φαίνεται παρακάτω) αναπτύχθηκε από τον γράμμα Marvel Gaspar Saladino και έκανε το ντεμπούτο του το 1972.

Το λογότυπο της ταινίας ανέπτυξε το «Α» ένα στάδιο πιο πέρα, τοποθετώντας το μέσα σε ένα δαχτυλίδι για να προσθέσει επιπλέον δυναμισμό και πλάγια λέξη της λέξης «Το» για περαιτέρω ορμή. Όλα αυτά, καθώς και μια μεταλλική υφή και επιπλέον ευκρίνεια στο τέλος του «G» και των δύο «E», συνδυάζονται για να παράγουν τέλειο σχεδιασμό με pixel που δεν χρειάστηκε λίγη ενημέρωση σε διαδοχικές ταινίες Avengers.

03. Guardians of the Galaxy (2014)


Οι Guardians of the Galaxy comics ήταν ο τζόκερ στο πακέτο Marvel: διασκεδαστικό, ασεβές και μερικές φορές αρκετά γελοίο (αλλά με καλό τρόπο). Έτσι, οι καρδιές των θαυμαστών ήταν στο στόμα τους όταν ανακοινώθηκε μια μεγάλη προβολή: θα μπορούσε η Marvel να το βγάλει; Αποδείχτηκε ότι μπορούσαν: η ταινία ήταν μια τεράστια επιτυχία με τους λάτρεις των κόμικς και το κοινό, επίσης χάρη στο θεαματικό VFX της.

Το λογότυπο πήρε το βασικό στυλ όλων των λογότυπων ταινιών της Marvel μέχρι σήμερα και του έδωσε μια διασκεδαστική συστροφή. Η εμφάνιση του φορεμένου μετάλλου και του ελαφρώς κλονισμένου στυλ γραμμάτων ταιριάζει σε αυτήν την ταινία για μια αμφιλεγόμενη και χαοτική ομάδα διαστημικών πειρατών όμορφα.

04. Doctor Strange (2016)

Ενώ τα λογότυπα της πρώτης ταινίας της Marvel ήταν αρκετά ομοιόμορφα, τα πράγματα άρχισαν να ανοίγουν το 2016 με αυτό το συναρπαστικό σχέδιο για το Doctor Strange. Πήρε την υποκείμενη έννοια του αντανακλαστικού μετάλλου και του έδωσε μια χρυσή, μαγική και ασυνήθιστη συστροφή, που ταιριάζει τέλεια στο φανταστικό θέμα της ταινίας. Τα λεπτά και κομψά γράμματα αντικατοπτρίζουν επίσης απαλά το πόσο διαφορετικός χαρακτήρας του Benedict Cumberbatch θα ήταν από τη συνηθισμένη μάρκα σούπερ ήρωα.

05. Spider-Man: Homecoming (2017)

Τις πρώτες μέρες του MCU, η Marvel προσπάθησε σκληρά να μην κάνει το branding του να μοιάζει πολύ κωμικό, μήπως φοβούνται από το mainstream της ταινίας. Αλλά μέχρι το 2017, τα τραπέζια είχαν γυρίσει. Τώρα, η παρουσία των μεγάλων τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη και της ροής βίντεο σήμαινε ότι οι ταινίες υπερήρωα ήταν ένα από τα λίγα πράγματα που θα μπορούσαν να δελεάσουν το κοινό μακριά από τους καναπέδες τους: Marvel ήταν το mainstream του κινηματογράφου.

Είναι σωστό, λοιπόν, ότι η άφιξη του Spider-Man σε μοντέρνες ταινίες Marvel συνοδεύτηκε από αυτό το πολύ κωμικό λογότυπο. Κάνει εξαιρετική δουλειά να αντιπροσωπεύσει αυτό που ήταν ουσιαστικά μια εφηβική ταινία, με το έμβλημα Spidey με το σπρέι στο «Ο» του «Homecoming» ενσωματώνοντας απαλά τον υπερήρωα στο σχεδιασμό.

06. Thor: Ragnarok (2017)

Το 2017 ήταν μια χρονιά αλλαγής της θάλασσας για τα λογότυπα της ταινίας Marvel, με τους Guardians of the Galaxy 2, Spider-Man: Homecoming και Thor: Ragnarok (πάνω) όλα να περιλαμβάνουν στοιχεία διασκέδασης, ρετρό και κόμικς στα σχέδιά τους.

Με την κινηματογραφική εκδοχή του Marvel να είναι απόλυτα άνετη, αυτό το τρίτο στο έπος Thor είχε τη γλώσσα του σταθερά στο μάγουλο και ήταν γεμάτο από στριμωγμένες παρατηρήσεις, ειρωνικό πνεύμα και αυτο-παρωδία. Έτσι, ενώ τα λογότυπα για τις δύο πρώτες ταινίες Thor ήταν τολμηρά, γήινα και αρσενικά, αυτός ο σχεδιασμός αντλούσε αντ 'αυτού το στυλ γραμμάτων των κόμικς της Marvel της δεκαετίας του 1980 και των τηλεοπτικών καρτούν για να μεταφέρει την αλλαγή στην ατμόσφαιρα. Όσον αφορά το χρώμα, το σχήμα και το στυλ, είναι ένα ετερόκλητο πλήρωμα γραφικών στοιχείων, αλλά με κάποιο τρόπο ταιριάζουν τέλεια… όπως και η ίδια η ταινία.

07. Black Panther (2018)

Το 2018 ήρθε ένα άλλο ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της Marvel. Η πρώτη ταινία Marvel με κυρίως μαύρο καστ, ο Μαύρος Πάνθηρας προσέλκυσε κριτική σε όλο το φάσμα και έγινε η πρώτη ταινία υπερήρωα που έχει ποτέ υποδειχθεί για Όσκαρ Καλύτερης Εικόνας.

Οι κομψές γραμμές του λογότυπου και η γεωμετρική ακρίβεια πήραν καλά το πνεύμα της προηγμένης τεχνολογίας που διαπερνά την ταινία, και με την ιστορία να επικεντρώνεται σε ένα μυστηριώδες και κρυμμένο αφρικανικό βασίλειο, ήταν κατάλληλα βασιλικό και μαγευτικό.Σίγουρα δεν ήταν σταθερό: πράγματι, η τρισδιάστατη τοποθέτηση των γραμμάτων, με το «P» και το «R» να μετατοπίζονται προς τα εμπρός και η ακίδα του «N» να ωθείται στην πρώτη γραμμή, πρόσθεσε μια αίσθηση κίνησης και σκοπού που ταιριάζει στη δραματική και εντυπωσιακή ιστορία της ταινίας.


08. Captain Marvel (2019)

Ενώ οι σύγχρονες ταινίες Marvel έχουν προωθήσει όλες τις ανθρωπιστικές, προοδευτικές αξίες, μόλις το 2019 η MCU πήρε τον πρώτο της θηλυκό υπερήρωα. Αυτή η ταινία προέλευσης τη δεκαετία του 1990 παρουσίαζε κάποια εντυπωσιακή ψηφιακή τεχνολογία παλαίωσης και η Marvel έκανε ένα παρόμοιο τέχνασμα με το λογότυπο.

Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί ρετρό γράμματα και ένα κλασικό κόκκινο και χρυσό συνδυασμό χρωμάτων για να δώσει την αίσθηση μιας ταινίας υπερήρωα του 20ου αιώνα, ενώ το εκρηκτικό φόντο την ενσταλάζει με το πνεύμα του σύγχρονου κινηματογράφου υπερήρωων. Πράγματι, αυτό που είναι ουσιαστικά ένα μικρό κομμάτι αρνητικού χώρου είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό: σχεδόν θέλετε να προστατεύσετε τα μάτια σας από τη φωτεινότητά του!

09. Avengers: Endgame (2019)


Δεδομένης της επιτυχίας των πρωτότυπων ταινιών Avengers, η Marvel θα μπορούσε να τις συνεχίσει μέχρις ότου οι Stark και Banner διαπραγματευτούν χτυπήματα στο σπίτι των ηλικιωμένων. Αλλά προς όφελός της, τελείωσε τα πράγματα με εξαιρετικό τρόπο με το Avengers: Endgame του 2019, καταφέρνοντας να ταιριάξει περισσότερους υπερήρωες σε μία σκηνή από ό, τι θα σκεφτήκατε ποτέ.

Το λογότυπο πήρε το γνωστό λεκτικό σήμα «Avengers» από τις τρεις προηγούμενες ταινίες και του έδωσε μια ελαφρώς παλαιωμένη, ξεπερασμένη υφή και πιο ώριμο χρωματικό συνδυασμό για να σηματοδοτήσει το πέρασμα του χρόνου και τη σκοτεινή φύση της ιστορίας. Ο υπότιτλος «Endgame», εν τω μεταξύ, ήταν λίγο πιο σιωπηλός από ό, τι με το «Age of Ultron» ή το «Infinity War», με μια υπόδειξη ηλιοβασιλέματος στην παλέτα χρωμάτων και ευρύτερα διαστήματα γραμμάτων που αντικατοπτρίζουν τη γλυκόπικρη ατμόσφαιρα του τέλους του έλους.

10. Θορ: Αγάπη και βροντή (2022)


Η τετραλογία της Avengers μπορεί να έχει τελειώσει, αλλά το σύμπαν της ταινίας Marvel ενεργοποιείται, καθώς αυτό το λογότυπο για την επερχόμενη ταινία του 2022 Thor: Love and Thunder μεταδίδεται υπέροχα. Υπέροχα από την κορυφή και υπενθυμίζοντας τα καλύτερα κινούμενα σχέδια της Marvel της δεκαετίας του 1980/90 στη φωτεινή και πολύχρωμη φούντα του, έχουμε ένα πολύ καλό συναίσθημα για αυτό. Εν ολίγοις, εάν η επόμενη περιπέτεια του Thor είναι μισή διασκέδαση με αυτόν τον σχεδιασμό λογότυπου, το μέλλον των ταινιών Marvel φαίνεται καλά εξασφαλισμένο.

Σοβιέτ
Το Letterpress γίνεται παιχνιδιάρικο με το Lego
Διαβάστε Περισσότερα

Το Letterpress γίνεται παιχνιδιάρικο με το Lego

Θα μπορούσατε να ισχυριστείτε ότι το να είσαι δημιουργικό έχει να κάνει με ένα μεγάλο παιδί - διοχετεύοντας τη φαντασία που κάποτε είχατε και παράγοντας όμορφα έργα στη διαδικασία. Το Lego ήταν πιθανώ...
Τελειοποιήστε το διαδικτυακό σας περιεχόμενο
Διαβάστε Περισσότερα

Τελειοποιήστε το διαδικτυακό σας περιεχόμενο

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 233 του περιοδικού .net - το περιοδικό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο για σχεδιαστές και προγραμματιστές ιστοσελίδων.Πρόσφατα άκουσα μια ισ...
Εκκαθάριση μικρογραφιών για κινούμενα σχέδια
Διαβάστε Περισσότερα

Εκκαθάριση μικρογραφιών για κινούμενα σχέδια

Έχοντας πάντα λάτρης των κόμικς και των γραφικών μυθιστορημάτων, πρόσφατα με ενδιέφερε η ανάπτυξη εφαρμογών τηλεφώνου και tablet ως προορισμού και αγοράς για κινούμενες ταινίες κόμικς. Η δική μου δουλ...