Μια νέα διαδικασία σχεδιασμού απόκρισης

Συγγραφέας: Laura McKinney
Ημερομηνία Δημιουργίας: 10 Απρίλιος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 16 Ενδέχεται 2024
Anonim
Trailblazers: The New Zealand Story - Full Video
Βίντεο: Trailblazers: The New Zealand Story - Full Video

Περιεχόμενο

Ας είμαστε ξεκάθαροι: ο σχεδιασμός είναι η λύση μόνο εάν επικεντρώνεται στα βαθύτερα ζητήματα που υπάρχουν, το γιατί πίσω από τα πάντα. Μια σταθερή διαδικασία πρέπει πάντα να καθοδηγεί τη δουλειά μας, αλλά πρέπει να αγκαλιάσουμε κάτι πιο ευέλικτο. Το μέσο μας έχει αποδειχθεί τελικά ότι είναι ρευστό, οπότε δεν θα έπρεπε η διαδικασία μας; Σκεφτείτε το σχεδιασμό του συστήματος: πρέπει να δείτε ολόκληρη την εικόνα και τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες. Αδύνατο? Μακριά από αυτό!

Ο Frank Chimero το βάζει όμορφα στο βιβλίο του The Shape of Design: «Υπάρχει ένα μέρος όπου ο καλλιτέχνης απομακρύνεται από το καβαλέτο για να αποκτήσει μια νέα προοπτική για το έργο. Η ζωγραφική είναι ίσα μέρη κοντά και μακριά: όταν κοντά, ο καλλιτέχνης εργάζεται σκληρά για να κάνει το σήμα του. όταν είναι μακριά, αξιολογεί το έργο προκειμένου να αναλύσει τις ποιότητές του. Βγαίνει πίσω για να αφήσει το έργο να του μιλήσει. "

Πρέπει να αφήσουμε τη δουλειά μας, το μέσο μας, να μας μιλήσει. Με την άνοδο του σχεδιασμού απόκρισης, αγκαλιάζουμε επιτέλους το μέσο μας όπως επρόκειτο να είναι: ρευστό. Είναι μια λαμπρή στιγμή να κάνετε πίσω και να αξιολογήσετε το έργο, να αναλύσετε και να αγκαλιάσετε έναν νέο τρόπο να κάνετε πράγματα, μια νέα διαδικασία. Πέρασαν οι μέρες των στατικών mock-up και των σχεδιαστών ιστοσελίδων που δεν καταλαβαίνουν τον κώδικα. Είναι καιρός για μια αποκριτική διαδικασία.


Μια μεθοδολογία που ανταποκρίνεται

Πρόκειται να δώσουμε το μεγάλο μυστικό για μια σταθερή διαδικασία στην αρχή αυτού του άρθρου. Επειδή είμαστε τρελοί έτσι. Ετοιμος? Μια αποκριτική διαδικασία είναι μια υπεύθυνη διαδικασία. Ασαφής? Μπορεί. Ανόητος? Όχι. Όπως και η κίνηση των προτύπων ιστού που προηγείται, ο σχεδιασμός που ανταποκρίνεται προωθεί τον Ιστό προς τα εμπρός με μεθόδους φιλικές προς το μέλλον

Όπως κάθε διαδικασία σχεδιασμού, θα πρέπει να επικεντρωθεί στο «γιατί» πίσω από όλα αυτά. Γιατί λοιπόν υπάρχουν ιστότοποι; Για παράδοση περιεχομένου. Αυτό θα μπορούσε να βασίζεται σε εργασίες, κοινωνικά, ενημερωτικά ... δεν έχει σημασία. Όλα καταλήγουν σε αυτό: ξεκινήστε με το γιατί, το καλά δομημένο περιεχόμενο και τις αλληλεπιδράσεις που έχουν σημασία.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που ακούμε πιο συχνά σχετικά με τη διαδικασία σχεδιασμού απόκρισης.

Πώς διατηρώ το περιεχόμενο πρώτα;

Είμαστε όλοι αισιόδοξοι στην αρχή ενός έργου. "Πρώτο περιεχόμενο!" λέμε. "Στόχοι χρηστών! Θυμηθείτε τι είναι σημαντικό! " Είναι αλήθεια. Τι σημαίνει όμως; Πώς εφαρμόζετε μια πρώτη διαδικασία περιεχομένου;

Ακόμα κι αν γνωρίζετε (ή νομίζετε ότι γνωρίζετε), είναι εύκολο να ξεχάσετε καθώς προχωρά ένα έργο. Τα μακροπρόθεσμα έργα έχουν την τάση να συνεχίζουν και να συνεχίζονται (και να συνεχίζονται… και…). Σταματάμε να σκεφτόμαστε το γιατί και αρχίζουμε να εστιάζουμε στο πώς. Ξεγελαζόμαστε για να σκεφτούμε ότι τα έργα μας μπορούν να χωριστούν σε ξεχωριστές φάσεις «ανακάλυψης» και «ανάπτυξης» που μπορούν να υπάρχουν ανεξάρτητα.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ρωτάμε γιατί, όλη την ώρα. Ανεξάρτητα από το πόσο νομίζετε ότι ξέρετε, ανεξάρτητα από τον προγραμματισμό που έχετε κάνει - κάθε φορά που παίρνετε μια απόφαση, κάθε φορά που σχεδιάζετε ένα κουμπί ή γράφετε έναν τίτλο, πρέπει να ρωτήσετε…



Γιατί;

Γιατί το κάνω αυτό; Για ποιόν είναι? Ποιος επιχειρηματικός στόχος θα βοηθήσει τον πελάτη μου να επιτύχει; Τι ανάγκη θα βοηθήσει οι χρήστες μου να αντιμετωπίσουν; Μην κρατάτε μόνο το περιεχόμενο πρώτα. Κρατήστε το γιατί πρώτα.

Αυτό το καθιστά εύκολο. Αλλά για να το κάνετε καλά, θα πρέπει να πιέσετε. Σπρώξτε τους πελάτες και την ομάδα σας για να καθορίσετε πρώτα τους. Όχι Lorem Ipsum, όχι «θα το φτάσουμε αργότερα». Κανε τα μαθηματα σου! Όλες οι απόψεις σας πρέπει να ξεκινήσουν με έναν σταθερό λόγο. Στο Yellow Pencil, αυτό σήμαινε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο προώθησης, εκτίμησης, προϋπολογισμού και σχεδιασμού έργων. Έπρεπε να πιέσουμε για προϋπολογισμό και χρόνο για να κάνουμε μια σταθερή έρευνα, στρατηγική και σχεδιασμό. Ίσως και εσείς. Αλλά μόλις οι πελάτες και οι ομάδες σας δουν τα τεράστια οφέλη από τον καθορισμό των αναγκών περιεχομένου εκ των προτέρων, δεν θα κοιτάξουν ποτέ πίσω.

Και είναι δουλειά μας να τους εκπαιδεύσουμε. (Διαβάστε το εξαιρετικό βιβλίο του Mike Monteiro Design is a Job αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αντιμετώπιση των πελατών.) Οι πελάτες μπορούν να δυσκολευτούν να κατανοήσουν την αξία να κάνουν όλη αυτή την έρευνα και να εργαστούν εκ των προτέρων. Και γιατί πρέπει; Δεν τελειώνουν τίποτα στο τέλος - και πολύ συχνά παίρνουν μόνο ένα τιμολόγιο και ένα μεγάλο έγγραφο του Word.

Δεν είναι δικό τους λάθος - είναι δικό μας λάθος. Είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε καλύτερη δουλειά αποδεικνύοντας αυτήν την αξία. Σε κάθε βήμα, πρέπει να τα επαναφέρουμε στον σημαντικότατο λόγο.



Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την απόκριση του σχεδιασμού. Ένας αποκριτικός ιστότοπος δεν απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια ανάπτυξης, αλλά σημαίνει πολύ περισσότερο σχεδιασμό. Πραγματικά όμως, σχεδιάζουμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε όλα μαζί. Παρακολουθήστε τον τρέχοντα κύκλο του επανασχεδιασμού-κάθε-τρία-χρόνια-έτος. Θέλετε να συνεχίσετε να το κάνετε αυτό; Σίγουρα δεν το κάνουμε.

Εδώ είναι τρία βήματα για να διατηρήσετε το περιεχόμενο πρώτο στη διαδικασία του έργου σας.

01. Προσδιορίστε τους στόχους της επιχείρησής σας και των χρηστών

Καθιερώστε μια λίστα προτεραιότητας των επιχειρηματικών και χρηστών στόχων για το έργο σας. Τι θέλουν να γνωρίζουν ή να κάνουν οι χρήστες σας; Κάντε την έρευνά σας. Πραγματοποιήστε τεκμηριωμένα συμπεράσματα και όχι εικασίες. Ζητήστε από όλους τους ενδιαφερόμενους να συμφωνήσουν.

02. Αναφέρετέ τους κάθε ευκαιρία που έχετε

Κάθε φορά που παίρνετε μια απόφαση, κάθε φορά που κάποιος προτείνει ένα νέο χαρακτηριστικό ή στοιχείο σχεδίασης ή σελίδα περιεχομένου, ζητήστε του να αντιστοιχίσει το αίτημα σε έναν στόχο επιχείρησης και χρήστη. Ποια πραγματική ανάγκη θα ικανοποιήσει αυτή η δυνατότητα; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος; (Συμβουλή: «Επειδή θέλω» ή «Μου αρέσει πολύ το μπλε» ή «όλοι στο Facebook» δεν μετράνε.)


03. Μην φοβάστε να σπρώξετε πίσω

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Οι σχέσεις με τους πελάτες μπορεί να είναι ευαίσθητες και μπορεί να είναι δελεαστικό να εγκαταλείψουμε τη μάχη για να κερδίσουμε τον πόλεμο. Αλλά θυμηθείτε, είμαστε όλοι μαζί μαζί! Δεν είναι επιχείρηση έναντι χρήστη. εμείς εναντίον τους.

Η ικανοποίηση των αναγκών των χρηστών είναι ο καλύτερος τρόπος για την κάλυψη των επιχειρηματικών αναγκών. Διότι χωρίς τους χρήστες μας, δεν έχουμε επιχείρηση! Οι πελάτες (καλοί πελάτες) δεν σας προσλαμβάνουν να πείτε «ναι» σε όλα. Επομένως, εάν ο πελάτης σας ζητήσει κάτι που δεν θα επιτύχει τους στόχους του ή τις ανάγκες των χρηστών του, μην φοβάστε να τους προκαλέσετε. Δεν αφορά το εγώ. Πρόκειται για τη δημιουργία της καλύτερης δυνατής λύσης.

04. Σπρώξτε και τη δική σας ομάδα

Αυτό μπορεί επίσης να είναι μια πρόκληση όταν εργάζεστε σε μια δημιουργική ομάδα. Ο διαχωρισμός ρόλων - οπτικός σχεδιασμός, εμπειρία χρήστη, αρχιτεκτονική πληροφοριών, στρατηγική περιεχομένου, παραγωγή περιεχομένου - μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη επικοινωνία. Είμαστε απασχολημένοι, κατακλύζουμε email. Είναι δύσκολο να παραμείνεις σε ένα έργο από την αρχή έως το τέλος, ειδικά όταν ολοκληρωθεί η δουλειά «σου».

Η σχέση της ομάδας σας είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντική με τη σχέση πελάτη σας. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας το γιατί, όπως και οι πελάτες μας. Η συνεργασία είναι το κλειδί. Δεν μπορείτε απλώς να «παραδώσετε» ένα σχέδιο περιεχομένου ή σύρματα ή σχέδια. Όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να συνεργαστούμε. Είναι εύκολο να «τελειώσετε» ένα παραδοτέο και να προχωρήσετε σε κάτι άλλο. Είναι πολύ πιο δύσκολο να παραμείνεις σε ένα έργο όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Μια προσέγγιση καταρράκτη στη δημιουργική εργασία απλά δεν λειτουργεί. Η ευέλικτη, συνεργατική εργασία μεταξύ των μελών της ομάδας επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα.

05. Ορίστε εκ των προτέρων όλο το περιεχόμενο σας

Εδώ είναι το θέμα: οι ανταποκρινόμενοι ιστότοποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προγραμματίσουν. Δεν σχεδιάζουμε πλέον μόνο ένα πλαίσιο. Σχεδιάζουμε για όλα τα περιβάλλοντα που γνωρίζουμε τώρα και ορισμένα που δεν υπάρχουν ακόμη.

Αλλά χρειάζεται πολύ λιγότερος χρόνος για να προγραμματίσετε όλες αυτές τις πολυπλοκότητες εκ των προτέρων από ό, τι για να επιστρέψετε και να επεξεργαστείτε τις λειτουργίες και τις λειτουργίες που δεν έχετε υπόψη. Γι 'αυτό ξοδεψτε το χρόνο / προσπάθεια / προϋπολογισμό. Αναγκάστε τους πελάτες σας και την ομάδα σας να ορίσουν (και να δεσμευτούν!) Όλο το περιεχόμενό τους πριν μπείτε στο σχεδιασμό. Χρησιμοποιήστε πίνακες σελίδων. Χρησιμοποιήστε δομημένο περιεχόμενο. Μελλοντική απόδειξη το περιεχόμενό σας τώρα! Ή κλάψε αργότερα.

Πώς μπορώ να αποκρύψω περιεχόμενο από την παρουσίαση;

Το ακούτε πολύ γύρω από το internet-o-sphere. Αλλά περίμενε, τι; Και περιμένετε - γιατί;

Επειδή η παρουσίαση μπορεί (και θα) αλλάξει. Ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάσαμε ιστότοπους πριν από 15 χρόνια είναι σχεδόν μη αναγνωρίσιμος από τον τρόπο που τους παρουσιάζουμε τώρα. Αλλά ξέρετε τι δεν έχει αλλάξει; Λόγια. Εξακολουθούμε να τα χρησιμοποιούμε. Το Διαδίκτυο υπάρχει κυρίως για περιεχόμενο (βάσει κειμένου). Το χρησιμοποιούμε ακόμα για την επίλυση προβλημάτων πληροφοριών. για την εκπλήρωση εργασιών. Αλλά εάν το περιεχόμενό σας εξαρτάται από ένα μέσο παρουσίασης (εισαγωγικές σελίδες Flash, κάποιος;) υπάρχει πραγματική πιθανότητα να μην είναι χρησιμοποιήσιμο σε λίγα χρόνια. Και αυτό είναι χάλια.

Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε περιεχόμενο από άποψη διάταξης

Εμείς (ως βιομηχανία) έχουμε εκπαιδεύσει τους πελάτες μας να σκεφτούν περιεχόμενο από άποψη διάταξης. «Βάλτε το στην πλαϊνή μπάρα», λέμε. "Αυτό πρέπει να πάει στο υποσέλιδο." Να σταματήσει! Σταμάτα το. Να σταματήσει. Δεν αφορά την τοποθεσία. Πρόκειται για προτεραιότητα. Ποιο είναι το πιο σημαντικό περιεχόμενο για τους χρήστες σας; Γιατί μαντέψτε τι: η διάταξη αλλάζει σε όλα τα περιβάλλοντα. Δεν θα υπάρχει (πιθανώς) πλαϊνή μπάρα στο σχεδιασμό της μικρής οθόνης σας.

Το τεράστιο σούπερ μενού που θέλει ο πελάτης σας; Δεν πρόκειται να πετάξει σε iPhone.

Αναγκάστε τους πελάτες σας να σχεδιάσουν το περιεχόμενό τους ανεξάρτητα από το σχεδιασμό

Εντάξει, δεν χρειάζεται να τους αναγκάζεις. Ενθαρρύνετέ τους. Ενθαρρύνετε έντονα. Οι πίνακες σελίδων είναι εξαιρετικοί για αυτό. Εάν δεν το έχετε ήδη διαβάσει, προχωρήστε αμέσως στη Kristina Halvorson και τη στρατηγική περιεχομένου της Melissa Rach για τον Ιστό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας τους. Οργανώστε τα με σειρά προτεραιότητας. Μην αναφέρετε τοποθεσία ή διάταξη. Αυτό θα βοηθήσει τους πελάτες σας να σκεφτούν το περιεχόμενό τους με πιο παραγωγικό τρόπο και επίσης θα κάνουν τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου να κινείται, πριν οριστικοποιηθούν τα wireframes ή ο σχεδιασμός.

Οριστικοποιήστε το περιεχόμενό σας πριν από το σχεδιασμό

Εντάξει, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Όμως όσο περισσότερη αβεβαιότητα μπορείτε να εξαλείψετε πριν ξεκινήσετε το σχεδιασμό, τόσο λιγότερο θα πρέπει να επιστρέψετε και να αλλάξετε τα πράγματα αργότερα.

Χρησιμοποιήστε πραγματικό περιεχόμενο - κάθε φορά

Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε το περίβλημα - δείξτε στους πελάτες σας τις πιο περίπλοκες σελίδες, εικόνες και μενού. Αυτό θα αποφύγει εκπλήξεις αργότερα στη διαδικασία, όταν βλέπουν το ακατάστατο περιεχόμενό τους στο τελικό προϊόν.

Τα λειτουργικά πλαίσια περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησης κάνουν έναν κόσμο διαφοράς. Επιτρέψτε στους πελάτες σας να παρατηρούν το περιεχόμενό τους να κινείται και να αλλάζει σε ένα εύρος μεγεθών οθόνης. Επισημάνετε το καθώς παρουσιάζετε τα wireframes σας (κάνετε προσωπικές παρουσιάσεις, σωστά;) Δείξτε τους πώς η προτεραιότητα των πληροφοριών τους παραμένει η ίδια σε όλα τα μεγέθη της οθόνης, ενώ αλλάζει η διάταξη.

Λοιπόν, πώς λειτουργούν τα wireframes για έργα σχεδιασμού απόκρισης;

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο σχεδιασμός αλληλεπίδρασης για RWD πρέπει να εισέρχεται στο πρόγραμμα περιήγησης γρήγορα και συχνά. Είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργήσετε ένα στατικό έγγραφο που θα περιγράφει τα πάντα. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα έγγραφο που δείχνει τρία, τέσσερα ή πέντε σημεία διακοπής, αλλά αυτό είναι μόνο ένα κλάσμα της ιστορίας. Τι γίνεται με όλες τις στιγμές μεταξύ των σημείων διακοπής; Αυτό συμβαίνει στο πρόγραμμα περιήγησης.

Σκίτσο

Ωστόσο, είναι καλό να μπορείτε να σχεδιάσετε γρήγορα τις ιδέες σας συνεργατικά. Αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί σε κάποιο συγκεκριμένο μέσο, ​​αλλά υπάρχει κάτι για το μολύβι σε χαρτί. Το όλο θέμα εδώ είναι να βγάλουμε ιδέες γρήγορα και επαναληπτικά. Μας αρέσει να κάνουμε sketchboard όποτε είναι δυνατόν και υπάρχει ακόμη και μια εφαρμογή για αυτό: UI Sketcher.

Πλαίσιο εντός προγράμματος περιήγησης

Εδώ είναι το πραγματικό εισιτήριο για εμάς. Μας αρέσει να επαναχρησιμοποιούμε μοτίβα και συστήματα κατά την επίδειξη RWD στο πρόγραμμα περιήγησης. Φυσικά, θα μπορούσαμε να δημιουργούμε το δικό μας σύστημα από το μηδέν κάθε φορά, αλλά αυτό δεν βοηθά εμάς ή τους πελάτες μας.

Μας αρέσει επίσης να χρησιμοποιούμε ταχεία ανταπόκριση πρωτότυπων πλαισίων όπως το Bootstrap του Twitter ή το Zurb’s Foundation. Κλίνουμε προσωπικά προς το Ίδρυμα γιατί ταιριάζει στη ροή εργασίας μας. Θα ήταν υπέροχο εάν κάποιος θα ακολουθούσε μια προσέγγιση μικρής οθόνης, χαμηλού εύρους ζώνης, αλλά έτσι ακριβώς κυλάμε.

Σχολιασμοί

Οι σχολιασμοί για RWD wireframes είναι απαραίτητοι, αλλά, θεωρούμε, συχνά παραβλέπονται. Πείτε το δυνατά: τεκμηρίωση, τεκμηρίωση, τεκμηρίωση! Έχουμε δει μερικά παραδείγματα αυτού από φίλους και πιστεύουμε ότι η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να βρίσκεται στον «καλύτερο» τρόπο για να σχολιάσει σωστά τα πλαίσια καλωδίων που ανταποκρίνονται στο πρόγραμμα περιήγησης. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, χρησιμοποιούμε τακτικά το Foundation by Zurb και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το πρόσθετο Reveal για να εμφανίσουμε τους σχολιασμούς μας. Αυτοί οι σχολιασμοί εμφανίζονται μόνο σε μεγαλύτερες οθόνες και ιδανικά μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν.

Χρησιμοποιήστε πραγματικό περιεχόμενο σε wireframes

Υπήρξε πολλή συζήτηση γύρω από τον Lorem Ipsum σε wireframes και σχέδια mock-up, αλλά αν δεν έχετε πραγματικό περιεχόμενο στα wireframes σας, το κάνετε λάθος. Το περιεχόμενο ενημερώνει τις αποφάσεις αλληλεπίδρασης και σας λέει πότε θα σπάσει ένα σχέδιο. Πώς μπορεί να το κάνει αυτό ο Lorem Ipsum;

Πώς σχεδιάζω πρώτα για μικρές οθόνες;

Για χρόνια σχεδιάσαμε έχοντας κατά νου μια συγκεκριμένη ανάλυση. Ήταν μια προεπιλεγμένη ρύθμιση. Είτε σχεδιάζετε σε σημειωματάρια, καλωδίωση στο OmniGraffle, εργαζόμαστε στο Photoshop ή σχεδιάζουμε στο πρόγραμμα περιήγησης, ξέραμε ποιο θα ήταν το μέγεθος του καμβά μας. Αυτές οι μέρες πέρασαν. Είμαστε τεράστιοι πιστοί στο σχεδιασμό για τη μικρή οθόνη πρώτα και σταδιακά βελτιώνοντας. Πώς λοιπόν ένας σχεδιαστής αλλάζει τη ροή εργασίας του από σταθερό μέγεθος καμβά σε υγρό;

Αφηρημένα σχέδια από συσκευές στην αρχή

Εκτός αν σχεδιάζουμε για μια συγκεκριμένη συσκευή, είναι σημαντικό να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε συσκευές και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε εμπειρίες. Όλες οι ακόλουθες τεχνικές βοηθούν τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν τις εμπειρίες τους, ενώ μπορούν να παραμείνουν αγνωστικοί στη συσκευή (έως ένα σημείο).

Χρησιμοποιήστε πλακίδια στυλ

Χρησιμοποιήστε Style Tiles για να καθορίσετε την κατεύθυνση και να επαναλάβετε γρήγορα. Το Style Tiles δίνει τη δυνατότητα σε έναν σχεδιαστή να καθορίσει την κατεύθυνση ενός συστήματος σχεδίασης χωρίς να είναι πολύ συγκεκριμένος. Ο δημιουργός τους, η Samantha Warren, τους περιγράφει με αυτόν τον τρόπο:

«Το Style Tiles είναι όταν ένα moodboard είναι πολύ ασαφές και ένα comp είναι πολύ κυριολεκτικό. Το Style Tiles δημιουργεί μια άμεση σύνδεση με πραγματικά στοιχεία διεπαφής χωρίς να καθορίζει τη διάταξη. "

Δημιουργήστε αρμονία διεπαφής

Φανταστείτε έναν καμβά με όλα τα οπτικά και διαδραστικά στοιχεία μαζί. Όχι για να δείτε μια συγκεκριμένη διάταξη διεπαφής χρήστη, αλλά για να δείτε πώς λειτουργούν όλα τα στοιχεία μαζί. Αυτός είναι ένας καμβάς αρμονίας διεπαφής. Ένας καμβάς αρμονίας διεπαφής επιτρέπει σε έναν σχεδιαστή να διατηρεί τις ιδέες μαζί, αλλά δεν επικεντρώνεται σε κανένα μέγεθος οθόνης. Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αποτελεσματική επικοινωνία και τεκμηρίωση σχεδιασμένων στοιχείων αντί για την παραγωγή ενός πλήρους οδηγού στυλ.

Αν σας ενδιαφέρει να διαβάσετε περαιτέρω, μπορείτε να βρείτε δύο εξαιρετικά άρθρα σχετικά με την αρμονία της διεπαφής εδώ και εδώ.

Δείτε τα πάντα στο πρόγραμμα περιήγησης

Όλα πρέπει να συγκεντρωθούν στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό είναι όπου το σχέδιο UI πραγματικά ζωντανεύει. Είναι σημαντικό να δούμε πώς αλληλεπιδρά το πραγματικό περιεχόμενο με τα οπτικά στοιχεία. Δεν υπάρχει τρόπος να το κάνετε σωστά σε ένα στατικό περιβάλλον. Πρέπει να δείτε πώς θα ανταποκριθεί στο εγγενές μέσο.

Εξασφαλίστε ισορροπία με στατικά προγράμματα

Υπάρχει ροή μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και στατικών προγραμμάτων όπως το Photoshop. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία που επιτρέπει τη δημιουργία του συστήματος σχεδιασμού με υγρό και φυσικό τρόπο. Σίγουρα, αυτό θα συμβεί στο Photoshop, αλλά ένας σχεδιαστής που σχεδιάζει με ανταπόκριση πρέπει να μάθει πώς να σκέφτεται δημιουργικά και στο πρόγραμμα περιήγησης.

συμπέρασμα

Για άλλη μια φορά, με συναίσθημα: ξεκινήστε με το γιατί, με καλά δομημένο περιεχόμενο και αλληλεπιδράσεις που έχουν σημασία. Επικεντρωθείτε πρώτα στη μικρή οθόνη και το χαμηλό εύρος ζώνης και βελτιώστε προοδευτικά τις απόκριες ιδέες σας. Το μέσο μας πλησιάζει. Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα σωστά και να αλλάξουμε τον κόσμο, ένα διαδικτυακό έργο κάθε φορά.

Ανακαλύψτε τα καλύτερα 20 εργαλεία καλωδίωσης για σχεδιαστές

Ο Steve Fisher συντονίζει την έρευνα, την ανάλυση, το σχεδιασμό και τη στρατηγική στο Yellow Pencil στον Καναδά και μιλά σε θέματα όπως RWD, UX και open source. Η Alaine Mackenzie είναι στρατηγική περιεχομένου στο Yellow Pencil.

Βεβαιωθείτε Ότι Έχετε Κοιτάξει
Πώς να σχεδιάσετε ένα σετ για μια ταινία κινουμένων σχεδίων
Περαιτέρω

Πώς να σχεδιάσετε ένα σετ για μια ταινία κινουμένων σχεδίων

Καλως ΗΡΘΑΤΕ! Αυτό το εργαστήριο δεν θα περιγράψει μόνο τον βασικό τρόπο για να ξεκινήσετε ένα σκηνικό, αλλά επίσης να εισαγάγετε τη σκέψη πίσω από το σκηνικό για κινούμενα σχέδια.Μία από τις πιο σημα...
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: Αποκαλύπτονται οι κορυφαίοι χαρακτήρες Pixar των σχεδιαστών
Περαιτέρω

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: Αποκαλύπτονται οι κορυφαίοι χαρακτήρες Pixar των σχεδιαστών

Αυτή την εβδομάδα, η νέα ταινία μεγάλου μήκους της Pixar κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου. Και από την απάντηση που έχει ήδη δει, η 13η κυκλοφορία του στούντιο φαίνεται να είνα...
Τρία βήματα για έναν αφρώδη νυχτερινό ουρανό σε ακουαρέλα
Περαιτέρω

Τρία βήματα για έναν αφρώδη νυχτερινό ουρανό σε ακουαρέλα

Το Watercolor είναι ένα απίστευτο μέσο που, με τις σωστές τεχνικές τέχνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή των πιο μαγικών και μοναδικών εικόνων. Μπορεί να δημιουργήσει οτιδήποτε, από το να σ...